Tko smo i što radimo?

by admin

VerAr- Eko bavi se izradom projekata, poslovnih planova financiranih iz fondova Europske unije i drugih institucija Europske unije, mjera poticaja samozapošljavanja od strane Republike Hrvatske, novčanih potpora od strane jedinica lokalne i regionalne samouprave te za potrebe uzimanja kredita i zajmova od banaka. Izrada projekata kojim se  traže novčana sredstva namijenjena su fizičkim osobama, udrugama, zadrugama te poslovnim subjektima kojima su potrebna sredstva za realizaciju poslovnih ideja kao društvena poduzeća koja se temelje na načelima održivog razvoja. Ono što nas razlikuje od drugih konzultantskih tvrtki je specijaliziranost za društvena poduzeća, uzimajući u obzir kako je društveno poduzetništvo u Hrvatskoj još uvijek u povojima.  Konkretniji pristup izradi projekata u cilju razvoja civilnog društva sa naglaskom na socijalnim i društvenim vrijednostima, a zatim i ekonomskim, prati  rastući trend osviještenosti o važnosti ekologije, te kombiniranju načela održivog razvoja i posla koji je profitabilan.

Provedba projekta i izvještavanje

by admin

Odluku o financiranju projekta donosi provedbeno tijelo.  Po odobrenju dodjele bespovratnih sredstava se potpisuje formalan ugovor između prijavitelja i ugovornog tijela.  Tim ugovorom su definirane daljnje obveze prijavitelja za vrijeme trajanja projekta i niz godina nakon njegovog završetka. Obveze određuju način korištenja bespovratnih sredstava i izvještavanje o provođenju projekta. Read More

Priprema projekta i provjera isplativosti prijave

by admin

Puno ljudi ima ideju što bi bilo dobro napraviti ili zna u što želi uložiti.  Sredstva na natječajima se dodjeljuju za osmišljene projekte.   Potrebno je ideju ili potrebu pretvoriti u projekt kojeg je moguće prezentirati onome tko dodjeljuje novac.

Pomažemo Vam da svoju namjeru pretvorite u projekt koji ima razrađene rezultate, ciljeve, proračun, aktivnosti i rizike provedbe.   Primjer potrebe je oprema potrebna za obavljanje poslovne djelatnosti.  Razrađeni projekt će osim troška nabave opreme definirati i kako će ulaganje utjecati na buduće poslovanje, koje su aktivnosti potrebne za njegovo provođenje, koji rizici ga mogu omesti, tko će ga provesti i na koji način će provedba projekta biti finanicirana.

Prijava projekta

by admin

Projekt koji se prijavljuje na određeni raspisani natječaj prezentira se kroz niz dokumenata čija je forma i sadržaj također određena samim natječajem.  Za prijavu je najčešće potreban jedan, dva ili sva tri sljedeća dokumenta:

  • Projektni sažetak

Read More